Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή: Φόβος για την Πάρνηθα και συνεχείς εκκενώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή: Φόβος για την Πάρνηθα και συνεχείς εκκενώσεις
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Φυλή, «απειλώντας» και την Πάρνηθα, με τις Αρχές να έχουν δώσει εντολή εκκένωσης για σειρά οικισμών, καθώς η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο που καίει σε τέσσερις διαφορετικές εστίες.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Φυλή, «απειλώντας» και την Πάρνηθα, με τις Αρχές να έχουν δώσει εντολή εκκένωσης για σειρά οικισμών, καθώς η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών, πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Το 112 ήχησε αρκετές φορές, ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσσος, Ντάρδιζα, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλέον το κύριο μέτωπο ανεβαίνει προς την Πάρνηθα.

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ήταν άμεση, για τον απεγκλωβισμό των μοναχών και άλλων ανθρώπων που βρίσκονταν στο μοναστήρι. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 50 ατόμων από τη Μονή.

«Η Μονή Κλειστών δεν κινδυνεύει. Το μέτωπο των εξελίξεων είναι στον οικισμό της Φυλής» σημείωσε νωρίτερα, από την πλευρά του, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το Δημαρχείο Άνω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, στο άλλο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική, στον Ασπρόπυργο, η φωτιά εκτείνεται σε τέσσερις διαφορετικές εστίες, Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή, Αμμουδιές, αλλά και πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στον Έβρο -Βρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς

Μαίνονται οι φλόγες στη Φθιώτιδα - Εντολή εκκένωσης 10 οικισμών, πάνω από 2 χλμ το πύρινο μέτωπο

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Καβάλα - Ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider