Μαίνονται οι φλόγες στη Φθιώτιδα - Εντολή εκκένωσης 10 οικισμών, πάνω από 2 χλμ το πύρινο μέτωπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαίνονται οι φλόγες στη Φθιώτιδα - Εντολή εκκένωσης 10 οικισμών, πάνω από 2 χλμ το πύρινο μέτωπο
Δύσκολες ώρες στη Δυτική Φθιώτιδα, καθώς η πυρκαγιάς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και πλησιάζει το χωριό Βίτωλη. Πριν λίγα λεπτά δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ενώ εκεί συγκεντρώνονται όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση 19.59

Δύσκολες ώρες στη Δυτική Φθιώτιδα, καθώς η πυρκαγιάς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και πλησιάζει το χωριό Βίτωλη. Πριν λίγα λεπτά δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ενώ εκεί συγκεντρώνονται όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Λίγο πριν οι φλόγες έκαψαν ένα ποιμνιοστάσιο στην είσοδο της Βίτωλης κατά μήκος του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά αποθήκες που είναι γεμάτες με ζωοτροφές και μία αγροικία

Πριν από λίγο ένα αεροσκάφος canadair έκανε μία ρίψη νερού και αποχώρησε για την Ελευσίνα, ενώ από τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας το ένα κάνει βολές, καθώς το δεύτερο είναι καθηλωμένο στο αεροδρόμιο.

Τέλος ο δήμος Μακρακώμης, η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε από τι αρχές.

Εκκενώθηκαν ακόμα 9 οικισμοί

Πριν λίγο οι κάτοικοι από 9 οικισμούς της Φθιώτιδας που βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν άμεσα, με κατεύθυνση προς το Κυριάκι, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Πρόκειται για τους οικισμούς 'Αγιος Αθανάσιος, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος και τα δύο αεροσκάφη Pzl από το αεροδρόμιο της Λαμίας ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί βυτιοφόρα και μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

Πάνω από δύο χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Τεράστιο έχει γίνει το μέτωπό της φωτιάς στην Φθιώτιδα στην περιοχή της Μακρακώμης και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κατευθύνουν τις φλόγες προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι το μέτωπο της φωτιάς πέρασε και το κανάλι του Μόρνου στο Κυριάκι. Τα δύο μέτωπα της φωτιάς που το ένα ξεκίνησε χθες το πρωί και το άλλο χθες το απόγευμα έχουν πλησιάσει αισθητά και υπάρχει ανησυχία δημιουργίας ενος ενιαίου μετώπου με κατεύθυνση προς τον Ελικώνα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών» δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Τέλος, νέα φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 96 χλμ. κοντά στην Υλίκη. Πυροσβεστικά μέσα κινητοποιήθηκαν, ενώ ρίψεις έκανε και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις φλόγες η Δυτ. Αττική: Κάηκαν σπίτια σε Φυλή, Χασιά -Εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια, προς Πάρνηθα το μέτωπο

Τραγωδία στον Έβρο -Βρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς

Ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider