Έβρος: Η μεγαλύτερη φωτιά που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό έδαφος 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβρος: Η μεγαλύτερη φωτιά που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό έδαφος 
Πάνω από 700 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στον Έβρο, σύμφωνα με το Copernicus, το σύστημα κρίσεων της Ε.Ε.

Πάνω από 700 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στον Έβρο, με τη φωτιά να χαρακτηρίζεται από το Copernicus, το σύστημα κρίσεων της Ε.Ε., ως η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό έδαφος. Δυστυχώς η φωτιά συνεχίζει να καίει για έκτη ημέρα και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις.

Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, 56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από Αλβανία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν ισχυρές δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάρνηθα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - Δύο προσαγωγές για εμπρησμό στον Αυλώνα

Αλεξ/πολη: Δίωξη σε 3 άτομα που απήγαγαν μετανάστες - Για απόπειρα εμπρησμού διώκονται 13 μετανάστες

gazzetta
gazzetta reader insider insider