Πάρνηθα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - Δύο προσαγωγές για εμπρησμό στον Αυλώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάρνηθα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - Δύο προσαγωγές για εμπρησμό στον Αυλώνα
Στον Εθνικό Δρυμό επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 12 ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη. Ενίσχυση των ανέμων το απόγευμα αναμένει η Πυροσβεστική.

Τελευταία ενημέρωση 20:32

Πολύ βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική εντοπίζονται νοτιοδυτικά της Πάρνηθας, στο ρέμα της Γιαννούλας και στο Φρούριο της Φυλής.

Σε Έβρο και Ροδόπη, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί αντιμετωπίζονται ακόμη κι αυτή την στιγμή.

Στη Βοιωτία υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, αλλά και στο Στείρι στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι.

Νωρίτερα, το μεσημέρι νέα εστία φωτιάς ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεκριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος».

Σημειώνεται πως μέσα σε τρεις ώρες ξέσπασαν τρεις εστίες φωτιάς στον Αυλώνα, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος, με την τελευταία να είναι η πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, κατήγγειλε πως τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή του Αυλώνα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός κατά την έκτακτη ενημέρωση ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές μόνο στον Αυλώνα, αλλά και ο δήμαρχος Ωρωπού έκανε λόγο για εμπρησμό.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

- Στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Μουρούζη.
- Στην οδό Αθανασίου Διάκου από το ύψος της οδού Δαβρή.

Δήμαρχος Ωρωπού: «Είχαμε 11 εστίες στην Αυλώνα, τη μία μετά την άλλη»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στον 'Αγιο Γεώργιο Αυλώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ξέσπασαν από το πρωί 11 εστίες φωτιάς στην περιοχή, η μία μετά την άλλη.

«Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ακόμη πως απ' ό,τι γνωρίζει έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάρνηθα: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - Κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω ανέμων

Βοιωτία: Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Βελτιωμένη η εικόνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider