Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο - Νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος - Yπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο - Νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος - Yπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας
Η κακοκαιρία στην περιοχή έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Τελευταία ενημέρωση 15:39

Μία πρωτοφανή κατάσταση έχει προκαλέσει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας η βροχή, η οποία πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες.

Οι φόβοι για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα επιβεβαιώθηκαν και σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει, με τα νερά να πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξαιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο

Νωρίτερα, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Νέο μήνυμα του 112 ανέφερε ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Επιπλέον, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο. Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος - Σε εξέλιξη έρευνες για έναν αγνοούμενο

Ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, έχασε τη ζωή του, καθώς καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Προβλήματα και στη Λάρισα

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία στα παράλια του Δήμου Αγιάς της Λάρισας, όπου υπάρχει υπερχείλιση των ρεμάτων, με τα προβλήματα να αυξάνονται όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση. Κάποια σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την άντληση υδάτων.

Θεσσαλία: Διακοπές στην κυκλοφορία

Απαγορεύσεις και διακοπές της κυκλοφορίας, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας: στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.

Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυοτου νομού Μαγνησίας (Πήλιο).
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου μέχρι το χωριό Κανάλια και στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων από το ύψος του χωριού Κερασιά και μέχρι το χωριό Κανάλια.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου Παληουρίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Λαρίσης (οδός Δερβενακίων) στο ύψος του κυκλικού κόμβου έως τον οικισμό Διμήνι.
  • Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα - Προβλήματα σε Λάρισα

Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης για τον Έβρο την Παρασκευή - Έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου EMY - Σε ποιες περιοχές αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής - 516 mm καταγράφηκαν στη Ζαγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider