Κακοκαιρία Daniel: Τρεις οι νεκροί - Συνεχίζεται η κακοκαιρία για ένα ακόμη 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Daniel: Τρεις οι νεκροί - Συνεχίζεται η κακοκαιρία για ένα ακόμη 24ωρο
Νεκρός εντοπίστηκε 82χρονος στην Καρδίτσα. 

Τελευταία ενημέρωση 20:15

Ακόμη ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 3, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους και τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ισχυρά για ακόμη ένα 24ωρο.

Νεκρός εντοπίστηκε ένα ηλικιωμένος στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Τον άτυχο 82χρονο είχε καταπλακώσει ένα όχημα που παρασύρθηκε από το ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας. Για την ανάσυρση της σωρού του 82χρονου επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στη Μαγνησία σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, καλλιέργειες και οχήματα. Η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Εύβοια, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας.

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας - Κλειστό το Μετρό Ευαγγελισμός - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Πειραιώς και Ποσειδώνος

Εντοπίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην Πάλτση Μαγνησίας

Ζωντανός εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ο 85χρονος άντρας που αγνοούνταν από χθες από την περιοχή Πάλτση Μαγνησίας. Πρόκειται για τον άνδρα της άτυχης 87χρονης, που επίσης αγνοούνταν απο χθες, και εντοπίστηκε νεκρή σήμερα το πρωί σε ένα σωρό από ξύλα.

Παράλληλα συνεχίζουν να αγνοούνται ένας 70χρονος και ένας 42χρονος από την περιοχή της Μαγνησίας, καθώς και ένα αλλοδαπός βοσκός από την Λεύκη Λάρισας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, συγγενείς ενός κτηνοτρόφου στο Δομοκό κατήγγειλαν ότι έφυγε το πρωί να πάει τις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις για να φροντίσει τα ζώα του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λαμία - Μήνυμα από το 112

Πολιορκημένη από όλα τα σημεία της βρίσκεται η πόλη της Λαμίας καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Με απόφαση της ΑΔ Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κάθε αυτοκινήτου μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ αποσταλεί και σχετικό μήνυμα από το 112

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Περιφερειακά της πόλης στο δρόμο προς το Νοσοκομείο η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νερά που έχουν καλύψει το δρόμο και αυτή την ώρα η πρόσβαση προς το νοσοκομείο είναι σχεδόν αδύνατη και γίνεται μόνο με μεγάλα οχήματα.

Πριν από λίγο σταμάτησε και η διοχέτευση των αυτοκινήτων από την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας προς το δρόμο Λαμίας Δομοκού και την Β. Ελλάδα καθώς ξεχείλησαν οι χείμαρροι ανατολικά της πόλης της Λαμίας, έχουν καλύψει τους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε ποταμούς με συνέπεια η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου είναι αδύνατο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Σε τρία σημεία έχουν βγει χείμαρροι και έχουν καλύψει το οδόστρωμα εννοώ όλο και αυξάνεται η ένταση του νερού που κουβαλούν οι χείμαρροι προς το Σπερχειό.

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι έχουν μεταφέρει τεράστιος όγκος από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες.

Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα είτε προσπαθούν να αντλήσουν μέρα ήταν να παρέμβουν και να απεγκλωβίσουν οχήματα που βρίσκονται μέσα σε λίμνες νερό.

Την ίδια στιγμή όλο το προσωπικό του Δήμου Λαμίας με μηχανήματα βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία προσπαθώντας να παρέμβουν σε κρίσιμες περιπτώσεις ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στην καταρρακτώδη βροχή σε κρίσιμα σημεία και εκτρέπουν την κυκλοφορία για να μην βρεθούν σε κίνδυνο ανυποψίαστοι οδηγοί.

Ο Σπερχειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα και ήδη κάτοικοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης, εκεί όπου πλημμυρίζει όταν ο Σπερχειός φεύγει από τις όχθες του, έχουν αρχίσει και απομακρύνουν είτε τα ζώα, είτε τα αυτοκίνητά τους, αλλά φεύγουν και οι ίδιοι για ασφάλεια για να μην εγκλωβιστούν από τα νερά.

Στο Δομοκό

Ακόμη και σε ύψος 2 μέτρων έχουν φτάσει τα νερά στο χωριό Σοφιάδα του Δομοκού και οι κάτοικοι παραμένουν μέσα στα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ που προσπάθησαν να προσεγγίσουν κάποια από αυτά, εγκλωβίστηκαν από τα νερά και με κίνδυνο της ζωής τους μπόρεσαν να βρεθούν σε ασφαλές σημείο αλλά από κει που βρίσκονται έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί.

«Μόνο με ελικόπτερα πλέον μπορούμε να προσεγγίσουμε το χωριό και ευχόμαστε να μη χρειαστεί καθώς οι κάτοικοι δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας.

Σε ό,τι αφορά τον αγνοούμενο από το Πετρωτό Δομοκού δεν έχουν βρεθεί ακόμη σημάδια τόσο από τον ίδιο όσο και από το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε.

Η τεράστια λίμνη που έχει δημιουργηθεί στα χωριά του κάμπου του Δομοκού επεκτείνεται προς την πλευρά του Νέου Μοναστηριού, ενώ η ραγδαία βροχόπτωση συνεχίζεται.

Για 24 ώρες ακόμα ο συναγερμός

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 7/9/2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά:

α) Σήμερα Τετάρτη, 6/9/2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 7/9/2023 τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη, 6/9/2023 και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως σημειώνεται στη ανακοίνωση, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή, ενώ απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

2.421 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 2.421 κλήσεις έχει λάβει από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) μέχρι σήμερα (6/9) τις 5:30 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

*Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1.660 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Στη Μαγνησία 1.050 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 350 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 280 άτομα.

-Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 170 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 90 άτομα.

-Στην Καρδίτσα 210 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 100 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 70 άτομα.

-Στα Τρίκαλα 121 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 40 άτομα.

-Στη Σκιάθο 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα.

*Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 550 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας 90 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα.

-Στο Δομοκό και στη Λαμία Φθιώτιδας 460 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 50 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα.

*Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 38 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 10 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

-Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 11 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

-Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου.

*Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 63 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτων.

-Στην Επίδαυρο 20 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

-Στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

-Στη Μονεμβασιά έχουν πραγματοποιηθεί 4 αντλήσεις υδάτων.

-Στην Κόρινθο έχουν πραγματοποιηθεί 2 αντλήσεις υδάτων.

*Στην Περιφέρεια Αττικής 110 κλήσεις, εκ των οποίων:

-Σε περιοχές του λεκανοπεδίου 80 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων.

-Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι 30 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 7 αντλήσεις υδάτων.

Για την ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν εκδοθεί 14 μηνύματα από το 112.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες για τον πνιγμό του 36χρονου - ΕΔΕ για τις ενέργειες του Λιμενικού

Μητσοτάκης για τον θάνατο 36χρονου στον Πειραιά: Nιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider