Λωρίδα της Γάζας: Οκτώ Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε ισραηλινά πλήγματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λωρίδα της Γάζας: Οκτώ Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε ισραηλινά πλήγματα
Τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην πόλη της Γάζας, όπως ανακοίνωσε συνδικάτο δημοσιογράφων και ένας τοπικός δημόσιος λειτουργός κατά την τέταρτη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα τους κι ένας ντόπιος δημόσιος λειτουργός.

Συνολικά οκτώ Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο.

Νωρίτερα, το συνδικάτο των δημοσιογράφων της Γάζας έκανε λόγο για τρεις νεκρούς. Ο διευθυντής του γραφείου της κυβέρνησης της Χαμάς, αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης, Σαλάμεχ Μααρούφ ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων: πρόκειται για τους Σαΐντ αλ Ταουίλ, τον διευθυντή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al-Khamisa, τον φωτορεπόρτερ Μοχάμεντ Σομπόκ και τον Χισάμ Ναουαϊχάχ, ανταποκριτή ενός τοπικού μέσου ενημέρωσης.

Όλοι τους σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό ενώ κάλυπταν την εκκένωση μιας πολυκατοικίας κοντά στο αλιευτικό λιμάνι της πόλης της Γάζας, είπε ο Μααρούφ, καταδικάζοντας «την εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ απέναντι στους δημοσιογράφους».

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι δημοσιογράφοι είχαν σταθεί σε απόσταση δεκάδων μέτρων από το κτίριο αφού ένας ένοικός του έλαβε μια τηλεφωνική κλήση από τον ισραηλινό στρατό με την οποία τον ενημέρωσαν ότι επίκειτο μια επίθεση και η πολυκατοικία έπρεπε να εκκενωθεί. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι από τον ισραηλινό βομβαρδισμό χτυπήθηκε ένα άλλο κτίριο, πιο κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι.

Λίγη ώρα αργότερα το συνδικάτο των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων ανέφερε ότι η επικεφαλής της Επιτροπής Γυναικών Δημοσιογράφων, η Σαλάμ Χαλίλ, σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο δημοσιογράφος Άσαντ Σάμλαχ σκοτώθηκε την Κυριακή, ανέφερε εξάλλου η ανακοίνωση του κυβερνητικού γραφείου για τα μέσα ενημέρωσης, που προσθέτει πως δύο εικονολήπτες φέρονται ως αγνοούμενοι και πως δέκα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με παλαιστινιακή ανακοίνωση και την Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η τελευταία ανέφερε χθες, Δευτέρα, πως ο Ιμπραχίμ Μοχάμαντ Λάφι, φωτογράφος, ο Μοχάμαντ Τζαργκούν, ρεπόρτερ, και ο Μοχάμαντ Ελ-Σάλχι, σκοτώθηκαν σε διαφορετικά επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ιράν - Χεζμπολάχ: Μείνετε εκτός της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς

Ισραήλ: Έως και 150 άτομα όμηροι στα χέρια της Χαμάς

Ισμαήλ Χανίγια (Χαμάς): Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider