Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα Ηνωμένα Έθνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να χρηματοδοτεί τα Ηνωμένα Έθνη
Αφορμή της τοποθέτησής του, μη δεσμευτικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που καλούσε για άμεση κατάπαυση του πυρός, χωρίς να καταδικάσει τη Χαμάς.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Τζιλάντ Ερντάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών, λίγες μέρες αφότου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που καλούσε για άμεση κατάπαυση του πυρός, χωρίς να καταδικάσει τη Χαμάς.

«Κάθε έντιμη χώρα πρέπει να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ΟΗΕ. Μέχρι να σταματήσει η μεροληψία και να σταματήσει ο αντισημιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίσουμε με τη λογική του business as usual», ανέφερε στο Fox News.

«Είναι ακατανόητο», είπε ο Ερντάν σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι δείχνει ότι ο ΟΗΕ «έχασε εντελώς τη νομιμότητα και τη σημασία του».

Ο Ερντάν ισχυρίστηκε ότι ο ΟΗΕ έχει δομικά ελαττώματα, με το ένα τρίτο των Ηνωμένων Εθνών να είναι μουσουλμανικές χώρες και μια χώρα με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατέχουν τόση εξουσία με τις ΗΠΑ, ενώ χώρες όπως το Ιράν συμμετέχουν σε συμβούλια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υποστήριξε επίσης ότι ο ΟΗΕ ενθαρρύνει μελλοντικές φρικαλεότητες, καθώς επιχειρεί να «δέσει τα χέρια του Ισραήλ» να μην απαντήσει με πλήρη ισχύ κατά της Χαμάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη δεν επιθυμεί επέκταση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς

Ισραήλ: Σε πλήρη εξέλιξη συγκρούσεις του IDF με άνδρες της Χαμάς στη βόρεια Γάζα- Ρουκέτες εκτοξέυτηκαν από το Λίβανο

Μπάιντεν: Συνομιλίες με ηγέτες της Μέσης Ανατολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider