Ποδόσφαιρο γυναικών: Δυναστεία οι ΗΠΑ, 1-0 τη Βραζιλία - 5ο χρυσό σε Ολυμπιάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποδόσφαιρο γυναικών: Δυναστεία οι ΗΠΑ, 1-0 τη Βραζιλία - 5ο χρυσό σε Ολυμπιάδα
Οι Βραζιλιάνες πίεσαν ασφυκτικά, αλλά οι Αμερικανίδες πανηγύρισαν στο τέλος το πρώτο χρυσό μετά από 12 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με γκολ της Μάλορι Σουάνσον στο 57' οι Ηνωμένες Πολιτείες επικράτησαν 1-0 της Βραζιλίας στο μεγάλο τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, το 5ο στην Ιστορία τους!

Η ομάδα της Εμα Χέις επέκτεινε το ρεκόρ της το απόγευμα του Σαββάτου στο «Πσρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, πανηγυρίζοντας το πρώτο χρυσό μετά από 12 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Μετά από ένα... στείρο πρώτο 45λεπτο, η Σουάνσον κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Παρά την πίεση που δέχτηκαν μετά το γκολ και τη μεγάλη ευκαιρία της «Σελεσάο» στις καθυστερήσεις (η Αλίσα Νάχερ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά της Αντριάν), οι Αμερικανίδες άντεξαν και στο φινάλε πανηγύρισαν δικαιολογημένα.

Η σπουδαία Βραζιλιάνα, Μάρτα, η οποία επέστρεψε μετά από δύο αγώνες λόγω της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί (πέρασε ως αλλαγή στο 60ό λεπτό) δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη Βραζιλία στην ισοφάριση, γεγονός που επέφερε την τρίτη ήττα για την ομάδα της από τις ΗΠΑ σε τελικό Ολυμπιακού τουρνουά.

Χθες (9/8), η Γερμανία επικράτησε με το ίδιο σκορ (1-0) της Ισπανίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider