Πόλο γυναικών: Ιστορικός θρίαμβος για τις «χρυσές» Ισπανίδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλο γυναικών: Ιστορικός θρίαμβος για τις «χρυσές» Ισπανίδες
Η «ρόχα» πήρε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή της, νικώντας 11-9 την Αυστραλία στον τελικό των Αγώνων του Παρισιού.

Η Ισπανία είναι η νέα «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η «ρόχα» πήρε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή της, νικώντας 11-9 την Αυστραλία στον τελικό των Αγώνων του Παρισιού και έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μετά από δύο χαμένους τελικούς (αμφότερους από τις ΗΠΑ) στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις.

Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2, αλλά στη συνέχεια οι «στίνγκερς» έμειναν χωρίς γκολ για 9,5 λεπτά, καθώς η Μαρτίνα Τερέ πραγματοποίησε πολύ μεγάλη εμφάνιση (αποκρούσεις συνολικά). Η Ισπανία είχε πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω, αλλά προϊόντος του χρόνου βρήκαν λύσεις με τις πολύπειρες Μπέα Ορτίθ και Μάικα Γκαρσία και ξέφυγαν 7-4, ένα λεπτό πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος. Η Αυστραλία προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 7-6, αλλά οι παίκτριες του Μιγκέλ Οκα δεν είχαν διάθεση να δώσουν περαιτέρω δικαιώματα και ανέβασαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (11-7), επικυρώνοντας τον ιστορικό θρίαμβο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 2-2, 0-1, 3-4, 4-4

Τα γκολ:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Γουίλιαμς 5, Χερν 2, Α. Αντριους, Τζάκοβιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ορτίθ 4, Γκαρσία 3, Εσπάρ 2, Ρουίθ, Λέιτον

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider