Γάζα: Απελευθερώθηκαν 12 Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζα: Απελευθερώθηκαν 12 Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς
Η Χαμάς άρχισε απόψε την παράδοση ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, ανέφερε παλαιστίνιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο έδαφος του Ισραήλ βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Εξ αυτών, δύο Ταϊλανδοί απελευθερώθηκαν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, διευκρίνισε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν απόψε είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη (17 ετών). Εξ αυτών, τέσσερις γυναίκες έχουν διπλή υπηκοότητα: δύο με αργεντίνικη, μία με αυστριακή και μία με φιλιππινέζικη.

Αναμένεται εντός των επομένων ωρών η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση που υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – πρόκειται να αποφυλακιστούν 15 γυναίκες και 15 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει τουλάχιστον δέκα γυναίκες και παιδιά από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Nωρίτερα, πολιτικός, στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει πως η εκεχειρία θα συνεχιστεί και πως η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωσή του έχει αρχίσει να καταβάλλει αποζημίωση στους ανθρώπους που υπέστησαν απώλειες στη διάρκεια εβδομάδων ισραηλινών πληγμάτων στον νότιο Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σολτς για την «τρύπα» των 60 δισ.:Το κράτος θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του

Στέλεχος της Χεζμπολάχ εκφράζει την ελπίδα ότι η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς θα συνεχιστεί

Κίνα-Global Digital Trade Expo: Υπογραφή συμφωνιών περίπου 20 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider