Μπορέλ: «Να επιβληθεί λύση "από έξω" στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς», η δολοφονία του αλ Αρούρι ακύρωσε την επίσκεψη του στη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορέλ: «Να επιβληθεί λύση "από έξω" στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς», η δολοφονία του αλ Αρούρι ακύρωσε την επίσκεψη του στη Μ. Ανατολή
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει μια λύση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς καθώς οι εμπόλεμες πλευρές δεν μπορούν να συμβιβαστούν, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

upd: 19.03

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει μια λύση στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς καθώς οι εμπόλεμες πλευρές δεν μπορούν να συμβιβαστούν, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Πιστεύω πως έχουμε μάθει αυτά τα 30 χρόνια πως η λύση πρέπει να επιβληθεί απ'έξω επειδή τα δύο μέρη δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε σε εκδήλωση στη Λισαβόνα, προειδοποιώντας επίσης πως, «αν αυτή η τραγωδία δεν τελειώσει σύντομα, ολόκληρη η Μέση Ανατολή μπορεί να καταλήξει στις φλόγες».

Αναβλήθηκε επικείμενη επίσκεψη του Μπορέλ στη Μέση Ανατολή

Η δολοφονία υπαρχηγού της Χαμάς -- γεγονός που αναβίωσε τους φόβους για επέκταση της σύγκρουσης, ακύρωσε επικείμενη επίσκεψη του ευρωπαίου αξιωματούχου στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, για να "αναζητήσει τρόπους εξόδου" από τη σύγκρουση.

"Αυτό που συνέβη χθες με τον θάνατο ηγετικών στελεχών της Χαμάς είναι ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση της σύγκρουσης", δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την παρέμβασή του στο πορτογαλικό σεμινάριο διπλωματίας.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια πρόταση για τη δημιουργία μιας αποστολής με στόχο την προστασία των πλοίων και την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Μπορέλ είπε στους δημοσιογράφους ότι η πρόταση που θα παρουσιαστεί αύριο, απαιτεί την ομοφωνία των κρατών μελών για να εγκριθεί.

Ο πόλεμος που διαρκεί σχεδόν τρείς μήνες έχει στοιχίσει τη ζωή 22.313 ανθρώπων στη Γάζα, κυρίως γυναικών, εφήβων και μικρών παιδιών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η Χαμάς, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι «στοχοθέτησαν» το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Tage

Ιράν: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκών από τις εκρήξεις στο μνημείο του Σολεϊμανί

Γάζα: Στους 22.313 οι νεκροί, σύμφωνα με νέο απολογισμό της Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider