Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια
Την άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά τι κοινωνία θέλουμε;» διερωτήθηκε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν» επεσήμανε.

«Πώς θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;» διερωτήθηκε.

«Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει οτιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια - Αρχές Φεβρουαρίου η ψήφισή του

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα γίνει νόμος του ελληνικού κράτους.

Συμπλήρωσε ότι έχει πει ανοιχτά πως επειδή αφορά σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες, δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του, ενώ αποκάλυψε πως στο επόμενο υπουργικό θα συζητηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.

«Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου» υποστήριξε και κατέληξε πως ότι «χρειαζόμαστε ένα υγιές πλεόνασμα για δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να στηρίξουμε πιο ευάλωτους και τις νέες οικογένειες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαδοχή στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ - Τα σενάρια του Politico και το live test του Κυριάκου στο Νταβός

Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Είναι μία άδικη εκκρεμότητα, ένα ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση θέλει μεγάλη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider