Οικολογικά Σχήματα: Προτίμηση στα βιολογικά δείχνουν τα στοιχεία – Απαιτείται έλεγχος

Ιωάννης Περουλάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικολογικά Σχήματα: Προτίμηση στα βιολογικά δείχνουν τα στοιχεία – Απαιτείται έλεγχος
Σύμφωνα με πληροφορίες στα οικολογικά σχήματα φαίνεται πως υπάρχει μια έντονη προτίμηση προς τα Βιολογικά Σχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα οικολογικά σχήματα φαίνεται πως υπάρχει μια έντονη προτίμηση προς τα Βιολογικά Σχήματα. Αυτό προκύπτει από το συνολικό αιτούμενο ποσό που φτάνει τα 275 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά στη διατήρηση των μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και υπερκαλύπτει τον διαθέσιμο προϋπολογισμό για το οικολογικά σχήμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ωστόσο σε λίγες μέρες ανοίγει εκ νέου το σύστημα των δηλώσεων ΟΣΔΕ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην προστεθούν νέες αιτήσεις με αναδρομική ισχύ από τους φορείς πιστοποίησης, οι οποίες και θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό αυτό. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες να ελεγχθεί περαιτέρω η αναδρομικότητα αυτών των αιτήσεων.

Το Σχήμα για την «Περιβαλλοντική διαχείριση κτηνοτροφικών συστημάτων» έχει μικρότερη ζήτηση, με αιτούμενο προϋπολογισμό μόλις 9 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλα Σχήματα, όπως αυτά που αφορούν στη χρήση ανθεκτικών ειδών και την εφαρμογή βελτιωμένων πρακτικών φυτοκάλυψης, έχουν ακόμη μικρότερη ζήτηση, με τα αιτούμενα ποσά να ανέρχονται σε περίπου 8,5 και 6 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, υπάρχει μικρότερο ενδιαφέρον για ορισμένα Οικολογικά Σχήματα, με τον αιτούμενο προϋπολογισμό να είναι σχετικά χαμηλός για δράσεις όπως η βελτίωση αγροδασικών οικοσυστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ετοιμάζουν εκτεταμένες κινητοποιήσεις και οι Έλληνες αγρότες

gazzetta
gazzetta reader insider insider