Η Ουκρανία έπληξε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη Κριμαία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουκρανία έπληξε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη Κριμαία
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε χθες, Τετάρτη, με επιτυχία ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε χθες, Τετάρτη, με επιτυχία ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

«Επιτυχημένη επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τζανκόι» επέτρεψε «να καταστραφούν ή να υποστούν σοβαρές ζημιές» εκτοξευτήρες του συστήματος S-400, εξοπλισμοί ραντάρ και ένα κέντρο ελέγχου αντιαεροπορικής άμυνας, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR).

Μέχρι στιγμής η Μόσχα δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως ρώσοι μπλόγκερ στρατιωτικών θεμάτων και ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει χθες ένα ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη στη ρωσική στρατιωτική βάση του Τζανκόι στην προσαρτημένη Κριμαία.

Σε βίντεο, στα οποία πιστεύεται ότι εικονίζεται η επίθεση και τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται εντυπωσιακές εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με το λογαριασμό Telegram Rybar, που πρόσκειται στο ρωσικό στρατό και τον οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, 12 τακτικοί πύραυλοι ATACMS, που παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να έπληξαν αυτό το στόχο, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμούς και ένα κτίριο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι βομβάρδισε ιατρικές εγκαταστάσεις

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν επανειλημμένα με δυτικά όπλα ιατρικές εγκαταστάσεις στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας και δήλωσε πως η Δύση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνουν τα στραβά μάτια στις επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία. Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Αμφότερες αρνούνται τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η κατηγορία διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ουκρανικές δυνάμεις στοχοθέτησαν επανειλημμένα ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες, τις οποίες η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει.

Η Ζαχάροβα ανέφερε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες και δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τον οποίο είπε πως δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα.

«Πραγματικοί γιατροί πεθαίνουν καθώς το Κίεβο βομβαρδίζει με όπλα που προμηθεύει η Δύση», δήλωσε ο Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρίνουν τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κυρίαρχο θέμα στη σύνοδο

Μπορέλ: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

Κρεμλίνο: Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις αποχωρούν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

gazzetta
gazzetta reader insider insider