Λαμία: Αύξηση ασφαλίστρων για φωτιά είχε ζητήσει η διοίκηση του εργοστασίου, 2 μέρες πριν καταστραφεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαμία: Αύξηση ασφαλίστρων για φωτιά είχε ζητήσει η διοίκηση του εργοστασίου, 2 μέρες πριν καταστραφεί
Από εμπρησμό φέρεται να εκδηλώθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, σύμφωνα με αξιωματικούς την ΕΛΑΣ.

Από εμπρησμό φέρεται να εκδηλώθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, σύμφωνα με αξιωματικούς την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η διοίκηση του εργοστασίου απέφυγε να σχολιάσει το πόρισμα των αρχών, την ώρα που οι αστυνομικοί εστιάζουν σε έναν βασικό ύποπτο για το συμβάν.

Την ίδια ώρα, λαμβάνονται καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση, την ώρα που αρκετά πειστήρια έχουν παραδοθεί στην Εισαγγελία που ερευνά τη φωτιά.

Ακόμα, πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή «Live News» του Mega, η έκθεση της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για εμπρησμό την Κυριακή 19 Μαΐου στο εργοστάσιο. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και τον επικείμενο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ ο οποίος είχε προγραμματιστεί την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός βαν, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο υπόστεγο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί, καθώς το βαν φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Μαρτυρίες πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση έκαναν λόγο για βενζίνη που μύριζε έντονα στον χώρο, οπότε μιλάμε για εμπρησμό.

Από το κατεστραμμένο κομμάτι του εργοστασίου ελήφθησαν 20 περίπου δείγματα για χημική ανάλυση, τα οποία θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε εύφλεκτο υγρό στον χώρο.

Επιπλέον, ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε. Πλέον, εξετάζεται αν καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ή αν εξαφανίστηκε για άλλον λόγο.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον.

Αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση φωτιάς μετά τη δηλητηρίαση και πριν την πυρκαγιά

Επιπλέον, οι αρχές εστιάζουν και στο αίτημα της εταιρίας τροφίμων προς την ασφαλιστική της εταιρία, μετά τη δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης μαθητών και πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, για αύξηση των ασφάλιστρων σε περίπτωση φωτιάς.

Φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Η εταιρία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Κικίλιας: Συνελήφθη ο εμπρηστής της πυρκαγιάς στην περιφερειακή Αιγάλεω και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider