Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης
Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.

Νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης στην περιοχή Καταρράχι, της Ηλείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές – Ο δολοφόνος της 11χρονης είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία

Παράλληλα, διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου αρχίζει με εντολή του Αρείου Πάγου για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης σε κάθειρξη εννέα ετών.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έδωσε ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο. Επιπλέον, η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως καθώς ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμένο και ανέβαλε τη δίκη για τον περασμένο Φεβρουάριο. Και πάλι όμως αναβλήθηκε λόγω της δικηγορικής αποχή και πήρε αναβολή για το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΑ: Σε επιχειρησιακή εφαρμογή οι διαδικασίες πλοήγησης αεροσκαφών μέσω Δορυφόρων

Θεσσαλονίκη: Έπεισαν 55χρονη να επενδύσει σε crypto και της πήραν 100.000 ευρώ

Κάλυψη της Lamda ξεκινά η Euroxx με τιμή στόχο στα 10 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider