Κάλυψη της Lamda ξεκινά η Euroxx με τιμή στόχο στα 10 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλυψη της Lamda ξεκινά η Euroxx με τιμή στόχο στα 10 ευρώ
Κάλυψη της Euroxx ξεκινά η Lamda Development με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 10 ευρώ, δηλαδή με περιθώρια ανόδου 47% έναντι της τρέχουσας τιμής.

Κάλυψη της Lamda Development ξεκινά η Euroxx με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 10 ευρώ, δηλαδή με περιθώρια ανόδου 47% έναντι της τρέχουσας τιμής.

Σύμφωνα με τη Euroxx, η μετοχή της Lamda Development παρουσίασε μια μακροχρόνια υποαποδοχή έναντι του Γενικού Δείκτη. «Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό σημείο εισόδου για τους επενδυτές ώστε να αποκτήσουν έκθεση στην ανάπτυξη του Ελληνικού, ένα έργο με σημαντική κρυφή αξία, και στο Lamda Mall, ένα μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην ελληνική αγορά» αναφέρουν οι αναλυτές.

Η Lamda βρίσκεται εκτός των επενδυτικών ραντάρ τα τελευταία 2-3 χρόνια λόγω του υψηλού κινδύνου εκτέλεσης του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. «Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί μια ισχυρή ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο, με upside risk στις τιμές πώλησης, ένα ισχυρό track record μέχρι και ένα κατώτατο όριο αποτίμησης από πρόσφατες πωλήσεις οικοπέδου. Υπολογίζουμε το equity value του Ελληνικού σε περίπου 1 δισ. ευρώ με υποθέσεις 10% και 25% κάτω από το guidance για τη Φάση 1 και τη Φάση 2 αντίστοιχα.

Παράλληλα, τα Lamda Malls είναι ένα μοναδικό ατού. Το NAV της επιχείρησης των εμπορικών κέντρων είναι αυτή τη στιγμή στα 925 εκατ. ευρώ με τα λειτουργικά εμπορικά κέντρα στα 610 εκατ. ευρώ. Η Lamda έχει ισχυρή ανταγωνιστική θέση με υψηλά εμπόδια εισόδου, τη χαμηλότερη πυκνότητα εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη και πολύ συντηρητική αποτίμηση από ανεξάρτητους εκτιμητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Εθνική Χρηματιστηριακή - Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς

Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή στόχο για τη Eurobank η HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider