Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα - Ζημιές στο χωριό Χορέμη Μεγαλόπολης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα - Ζημιές στο χωριό Χορέμη Μεγαλόπολης
Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Τελευταία ενημέρωση 16.03

Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Σύλληψη 67χρονου για τη φωτιά στον δήμο Βόλβης

Ένας 67χρονος συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη του δήμου Βόλβης. Η φωτιά φαίνεται πως εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή, ενώ επεκτάθηκε σε δασική περιοχή καίγοντας πουρνάρια και πεύκα σε μία έκταση 1200 στρεμμάτων.

Εις βάρος του 67χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε δάσος, όπου η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με την προανάκριση που διεξήγαγε η Πυροσβεστική, η αρχική εστία της φωτιάς ήταν σε θερισμένο αγροτεμάχιο, σε απόσταση δέκα μέτρων από το δάσος. Η θεριζοαλωνιστική μηχανή ήταν εφοδιασμένη με πυροσβεστήρες, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ ο 67χρονος κατέθεσε ότι επιχείρησε με τη συνδρομή δύο ακόμη προσώπων να σβήσει τη φωτιά αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα να επεκταθεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 54 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, όπως επίσης δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΟΔΕ και εθελοντές, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

Πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι - Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Σαρωνίδας, άνοιξε η Αθηνών - Σουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider