Μεγάλη δυναμική στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Μπαράζ εκκενώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη δυναμική στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Μπαράζ εκκενώσεων
Ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Ηλεία - Μπαράζ εκκενώσεων. 26 μηνύματα από το 112 - Κίνδυνος για το Σάββατο.

Τελευταία ενημέρωση 00:12

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί της Παρασκευής (21/06), με δεκάδες μέτωπα που σε αρκετές περιπτώσεις έκαιγαν ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, η εικόνα της φωτιάς στα επικίνδυνα μέτωπα είναι «πολύ βελτιωμένη», ενώ η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί και τη νύχτα.

Οι πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο πύραρχος, «εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς, σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες».

26 μηνύματα από το 112

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας. Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο».

Κίνδυνος για το Σάββατο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο (22/06), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Φωτιά και στη Δράμα

Το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση και στη Δράμα, στην περιοχή Παρανέστι, προκαλώντας νέα κινητοποίηση στην Πυροσβεστική. Στη Δράμα, μέχρι στιγμής, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ μέχρι πριν πέσει η νύχτα έκαναν ρίψεις από τον αέρα 2 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να διατηρήσει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων

Πάνω από 1 εκατ. Γάλλοι εξουσιοδότησαν άλλον να ψηφίσει στη θέση τους

Ζαχαράκη: Σχεδόν 350 γυναίκες έκαναν χρήση του panic button έως τις 31 Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider