Γιατί σίγησε το 112 για 1,5 ώρα - Η σύγχυση που προκλήθηκε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί σίγησε το 112 για 1,5 ώρα - Η σύγχυση που προκλήθηκε
Το βασικό εργαλείο κατά των πυρκαγιών «σίγησε» με αποτέλεσμα να μην στέλνει μηνύματα για μιάμιση ώρα.

Σύγχυση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) από την βλάβη που παρουσιάστηκε στο σύστημα προειδοποίησης 112 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αρκετές φωτιές ανά την Ελλάδα, με σοβαρότερες αυτές στην Αργολίδα και την Αχαΐα. Το βασικό εργαλείο κατά των πυρκαγιών «σίγησε» με αποτέλεσμα να μην στέλνει μηνύματα για μιάμιση ώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να στέλνει ειδοποιήσεις τόσο η πυροσβεστική, όσο και το υπουργείο στους αρμόδιους συντάκτες προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στις 16:55 όταν επιχειρήθηκε να σταλεί μήνυμα σε περιοχή της Πελοποννήσου. Όταν «έφυγε» εντολή για μήνυμα εκκένωσης, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν έφτασε.

Αμέσως οι ιθύνοντες επικοινώνησαν με τους τοπικούς φορείς και εκείνοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι δεν έφτασε σχετική ειδοποίηση, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. Αμέσως ενημερώθηκε ο πάροχος κι η απάντηση ήταν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Για 1,5 ώρα κανένα μήνυμα δεν έφυγε από το βασικό εργαλείο κατά των πυρκαγιών, χρόνος που δεν αποδείχτηκε μοιραίος για κανένα ενώ η επικοινωνία με το σύστημα αποκαταστάθηκε μετά τις 18:00.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα για Dow Jones από τον Μάιο

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 3% για το πετρέλαιο με άρωμα Μέσης Ανατολής

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 44 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider