Δύσκολη νύχτα στην Κω: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Εκκενώνεται το χωριό Καρδάμαινα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύσκολη νύχτα στην Κω: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Εκκενώνεται το χωριό Καρδάμαινα
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το απόγευμα , ύστερα από νέα ειδοποίηση μέσω του 112 η προσπάθεια για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών του χωριού Καρδάμαινα της Κω.

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πριν λίγο εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακραία υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Πυρκαγιές: Βελτιωμένη η εικόνα στην Κω, δύσκολη η κατάσταση στη Χίο - 52 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider