Πυρκαγιές: Βελτιωμένη η εικόνα στην Κω, δύσκολη η κατάσταση στη Χίο - 52 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Βελτιωμένη η εικόνα στην Κω, δύσκολη η κατάσταση στη Χίο - 52 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο
Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν ακόμη αρκετές ενεργές εστίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν ακόμη αρκετές ενεργές εστίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα, όπως είπε, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην πυρκαγιά της Χίου ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον 'Αγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης, ενώ προσέθεσε ότι νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, «στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Όπως επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες», υπογράμμισε.

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα

«Η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων μας», τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης στην έκτακτη ενημέρωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακραία υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider