Χούθι προς Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό - «Χωρίς κόκκινες γραμμές η επίθεσή μας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χούθι προς Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό - «Χωρίς κόκκινες γραμμές η επίθεσή μας»
«Όλες οι ευαίσθητες τοποθεσίες θα είναι στόχος για εμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών.

Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να επιτίθενται στο Ισραήλ και δεν θα τηρούν κανέναν κανόνα εμπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ την Κυριακή, μια ημέρα αφότου το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Ο Αμπντουλσαλάμ είπε ότι δεν θα υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην απάντηση των Χούθι στο Ισραήλ. «Όλες οι ευαίσθητες τοποθεσίες θα είναι στόχος για εμάς», υπογράμμισε. Σημειώνεται ότι οι Χούθι ξεκίνησαν άμεσα τα αντίποινα μετά και τις χθεσινές ισραηλινές επιδρομές σε στόχους των ανταρτών στην πόλη-λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη που άφησαν πίσω τους έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια. Το Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους ενώ εξαπολύθηκαν αρκετοί πύραυλοι εναντίον της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η επίθεση παρατείνει μια κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Χούθι η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν η υεμενίτικη οργάνωση εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και να τραυματιστούν επιπλέον άλλοι τέσσερις.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη απάντησαν με αεροπορική επιδρομή κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης χθες, Σάββατο, πλήττοντας όπως ανέφερε το Ισραήλ στρατιωτικούς στόχους των Χούθι. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, όπως δήλωσαν σήμερα ιατρικές πηγές στο Reuters, λέγοντας πως όλοι ήταν άμαχοι.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3 κατέρριψε το βλήμα που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη σήμερα πριν αυτό περάσει σε ισραηλινό έδαφος. Πριν από την αναχαίτιση, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην Εϊλάτ, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν βομβαρδιστικά των ΗΠΑ

Airbus: Φλερτάρει με deal για πώληση 30 αεροσκαφών τύπου A330neo στη Flynas

Λωρίδα της Γάζας: Μαίνονται οι μάχες στη Ράφα - Μπαράζ ισραηλινών πληγμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider