Διπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: 112 για εκκενώσεις οικισμών – Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: 112 για εκκενώσεις οικισμών – Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό
Ανεξέλεγκτη μαίνεται πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια, με τις φλόγες να απειλούν τρία χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τα Κριεζά, τις Πετριές και τα Κόσκινα.

Τελευταία ενημέρωση 18:14

Επικίνδυνες προεκτάσεις παίρνει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Ήδη οι φλόγες απειλούν τρία χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τα Κριεζά, τις Πετριές και τα Κόσκινα.

Ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Οι δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειες τους ανάμεσα στους οικισμούς Πετριές και Κριεζά καθώς και νότια του οικισμού Πετριές, προς τον κάμπο του Δύστου, με την εικόνα ωστόσο να είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα. Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ελικόπτερα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ. Παράλληλα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ενημερωθεί για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Σημειώνεται ότι από το 112 έχουν εκδοθεί 4 μηνύματα προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, στις 15:28 εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας, ενώ στις 15:46, για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος και από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια.

Στις 15:53 εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους ενώ στις 17.06 εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βέλος. Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα». Στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά τους να σβήσουν την φωτιά, το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές στα Κακουραίικα Αρκαδίας και στο Παλαιόκαστρο Λάρισας - Ήχησε το 112

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 30 Ιουλίου σε οχτώ περιφέρειες της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider