Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά Περιφέρειες την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά Περιφέρειες την Τρίτη
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Τρίτη στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Τρίτη στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κρήτη, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά Περιφέρειες την Τρίτη-1

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 43 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Εύβοια, οδηγώντας τις Αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις οικισμών και διακοπές της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου αναμένονται πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider