Τριπλό πύρινο μέτωπο στο Κιλκίς: Στις φλόγες και το Πευκοδάσος - Το μήνυμα Κικίλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριπλό πύρινο μέτωπο στο Κιλκίς: Στις φλόγες και το Πευκοδάσος - Το μήνυμα Κικίλια
Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να «πετάξουν» εναέρια μέσα.

Φωτιά τώρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκοδάσος Κιλκίς έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς συνεχίζει να επιχειρεί στο Σταυροχώρι, ενώ κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά στις Μουριές.

Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώνεται σήμερα στο Κιλκίς, με την Υπηρεσία να έχει κινητοποιήσει 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να «πετάξουν» εναέρια μέσα.

Το 112, λίγο μετά τις 10:15 το βράδυ της Τρίτης, ενεργοποιήθηκε για τη φωτιά στην περιοχή Πευκοδάσος, στο Κιλκίς, και καλεί τους κατοίκους της να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πευκοδάσος Δήμου Παιονίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» τονίζει στο σχετικό του μήνυμα το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους.

Οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον δήμο Παιονίας Κιλκίς εκδηλώθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, όπως αναφέρει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ενώ προσθέτει ότι η σοβαρότερη είναι αυτή στο Πευκόδασος Κιλκίς.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει: «Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς 3 πυρκαγιές. Η σοβαρότερη είναι στο Πευκόδασος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ. Η ΕΛΑΣ και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν το τι συνέβη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider