Χατζηδάκης για υποκλοπές: Έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη με τις αντίστοιχες παραιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης για υποκλοπές: Έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη με τις αντίστοιχες παραιτήσεις
Οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το αποτέλεσμα του πορίσματος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Πέντε απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στις προκλήσεις που δέχθηκε από πολιτικούς αρχηγούς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να τοποθετηθεί σχετικά με το αποτέλεσμα του πορίσματος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΕΕΣΥΠ στην Ολομέλεια, ουπουργός είπε: «Πρώτον. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω τοποθετηθεί κατ΄ επανάληψη στην Ολομέλεια, τρεις-τέσσερις φορές και επαναλαμβάνω τα όσα έχω πει και δεν παίρνω πίσω ούτε μισή λέξη. Δεύτερον, από τις συνομιλίες που αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος όπως έχουν δημοσιευτεί, θέλω να πω ότι ανεξάρτητα για το πώς τοποθετείται κανείς για εμένα, τη διαδρομή μου, τις πολιτικές μου πράξεις και πρωτοβουλίες, προκύπτει ότι είμαι απολύτως καθαρός και διαφανής στις ενέργειές μου.

Άλλωστε, εάν δεν προέκυπτε θα το είχε θέσει η Αντιπολίτευση εδώ και παρά πολύ καιρό. Τρίτον, είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον βρίσκομαι και σας μιλάω από τα κυβερνητικά έδρανα ότι ο πρωθυπουργός με εμπιστεύεται απολύτως. Συγνώμη που σας το λέω, αλλά δεν μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό τόσο σε σχέση με όσα συνέβησαν προεκλογικά όσο και σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Τέταρτον, σέβομαι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Υποθέτω, το ίδιο κάνετε και όλοι εσείς. Και πέμπτον, προφανώς, από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες».

Ο υπουργός απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις που του έθεσαν πολιτικοί αρχηγοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι επανέλαβε ότι «εγώ δεν είμαι δικαστής για να ξέρω χωρίς να γνωρίζω όλες τις επιμέρους δικονομικές διαδικασίες, λεπτομέρειες και στοιχεία που προέκυψαν ή δεν προέκυψαν κατά την έρευνα του Αρείου Πάγου. Επομένως, όταν θα γίνει περαιτέρω συζήτηση στη Βουλή, γιατί μου φαίνεται απολύτως φυσικό ότι με τον ένα ή το άλλο τρόπο θα γίνει συζήτηση και ειδικά με τον τρόπο που τοποθετείται η Αντιπολίτευση, τότε εκεί θα μπορεί να θέσετε τα ερωτήματα αυτά στους αρμοδίους (είτε στον υπουργό Δικαιοσύνης είτε στις δικαστικές αρχές) προκειμένου να λάβετε τις σχετικές απαντήσεις».

Σχετικά με το ερώτημα «τι έχω κάνει τόσο καιρό» ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «είχα δηλώσει και πάλι εδώ στο βήμα της Βουλής ότι περιμένω την έρευνα του Αρείου Πάγου [...] Αυτή την ώρα υπάρχει ένα πόρισμα. Σέβομαι το πόρισμα αυτό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε πληρέστερη εικόνα, υπάρχουν νόμιμες οδοί που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Αλλά ας έχουμε μια πληρέστερη εικόνα».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν κλήθηκα από την εισαγγελία σε κατάθεση, έτσι έκριναν οι αρμόδιοι, όσοι έκαναν την σχετική έρευνα».

Υπογράμμισε σχετικά με το νόμιμο ή όχι των παρακολουθήσεων «έχει τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως έχω τοποθετηθεί και εγώ σαφώς και σας λέω τα ίδια και σήμερα. Έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη με τις αντίστοιχες παραιτήσεις και από εκεί πέρα κανείς μας δεν παραιτείται των όποιων νόμιμων δικαιωμάτων του»

Όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρατε, είπε ο υπουργός «δεν τα κατανοώ, τα είχατε επαναλάβει και προ των εκλογών, μιλήσατε για προσπάθειες συγκάλυψης, συμμετοχή όλων εμάς των υπολοίπων» και πρόσθεσε πως «όλα αυτά που είχατε πεί και για μένα προσωπικά, κρίθηκαν στις εκλογές και εμένα με εξέλεξαν πρώτο βουλευτή στην εκλογική μου περιφέρεια».

Ο κ. Χατζηδάκης, σχολίασε επίσης σκωπτικά πως «χαίρομαι και δεν το είχα υποπτευθεί ότι έχω τόσο πολλούς πολιτικούς φίλους και στις τάξεις της αντιπολίτευσης, που ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για την προστασία του ιδιωτικού μου χώρου. Δεν είχα υποπτευθεί πραγματικά πόσο καλοί φίλοι είστε και θα το θυμάμαι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΤΕΛ: Επιχορηγούνται με 3,77 εκατ. για δωρεάν μετακινήσεις φοιτητών

Νέος CEO στην Boeing - «Χαμηλές πτήσεις» στο β' τρίμηνο

CEO Delta Air Lines: Το black out CrowdStrike-Microsoft μας κόστισε 500 εκατ. δολάρια - Θα ζητήσουμε αποζημίωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider