Ασταμάτητα και «χάλκινα» τα ελληνικά... κουπιά - Διπλός θρίαμβος στο Παρίσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασταμάτητα και «χάλκινα» τα ελληνικά... κουπιά - Διπλός θρίαμβος στο Παρίσι
Διπλός θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Διπλός θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Λίγα μόλις λεπτά μετά το χάλκινο του Πέτρου Γκαϊδατζή και του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου τερμάτισαν τρίτες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έκαναν ένα μυθικό ντεμαράζ στο φινάλε του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών και έφεραν το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 500μ. της κούρσας κατέλαβαν τελικά με χρόνο 6:49.28 την τρίτη θέση στο βάθρο.

Η 29χρονη Ζωή Φίτσιου και η 29χρονη Μιλένα Κοντού επανέλαβαν την επιτυχία της Αλεξάνδρας Τσιάβου και της Χριστίνας Γιαζιτζίδου, όταν είχαν βρεθεί στο τρίτο σκαλί στην ίδια κατηγορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012. Σε μια σημαντική στιγμή για την κατηγορία των διπλών ελαφρών, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες θα αντικατασταθούν με την παράκτια κωπηλασία, η Ελλάδα έγραψε τη δική της ιστορία.

Νωρίτερα, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες, Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό ανέβηκαν στο βάθρο του αγωνίσματός τους, τερματίζοντας τρίτοι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ήταν και πρωταθλητής Ευρώπης το 2022 στο Μόναχο στο μονό σκιφ και μαζί οι δυο τους ήταν τρίτοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023.

«Το πιστεύαμε, το καταφέραμε. Θέλω να χαιρετίσω τον παππού, την γιαγιά, τους φίλους μου. Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω» υπογράμμισε ο Πέτρος Γκαϊδατζής. «Δεν μπορώ να σκεφτώ. Το περιμέναμε. Σκέφτομαι τους δικούς μου. Τι έχουμε περάσει για να βρεθούμε εδώ πέρα...» ανέφερε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αφιερωμένο στην ιστιοπλοΐα το σημερινό Google Doodle

Τι ζήτησε η Nike από κορυφαίους αθλητές μία εβδομάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider