Γκαϊδατζής - Παπακωνσταντίνου: Σας το είχαμε πει!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκαϊδατζής - Παπακωνσταντίνου: Σας το είχαμε πει!
Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ μίλησαν για ην εμπειρία που έζησαν στο Παρίσι.

Η ελληνική αποστολή πανηγυρίζει τα 4 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κωπηλασία είχε την τιμητική της χθες, καθώς είχαμε δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου διέπρεψαν και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ.

Το ελληνικό πλήρωμα μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν και φυσικά την εμπειρία που έζησαν στο Παρίσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη των Γκαϊδατζή και Παπακωσταντίνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ

ΕΡ: Πέτρο συγχαρητήρια κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο. Είσαι Ολυμπιονίκης...

«Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν το έχω καταλάβει. Είδα τους φίλους μου στην απονομή, δεν ήξερα ότι είναι εδώ και δεν το πίστευα. Αυτό το μετάλλιο είναι για όλους τους δικούς μου. Εμείς το λέγαμε με τον Αντώνη, σας το είχαμε πει και στον προκριματικό. Δεν ξέρω αν μας πιστέψατε, αλλά εμείς το λέγαμε! Νομίζω ότι στο τέλος το αποδείξαμε».

ΕΡ: Στην κούρσα στα 1000μ. ήσασταν πρώτοι, στα 1500μ. δεύτεροι και στο τέλος μας κάνατε υπερήφανους. Πως είδες τον αγώνα;

«Ένιωθα απίστευτα. Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Τρέχεις σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα σε πολύ καλά πληρώματα. Μας θεωρούσαν αουτσάιντερ, αλλά εμείς ξέραμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Το μετάλλιο είναι ο καρπός των προσπαθειών μας».

ΕΡ: Προσωπικά έδωσες δύο αγώνες... Ο πρώτος στην πίστα και ο δεύτερος στο βάθρο, όπου προσπαθούσες να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου...

«Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Είδα τους παιδικούς μου φίλους που ξεκινήσαμε μαζί κωπηλασία από τον όμιλο μου Καλαμαριά, τους είδα να έρχονται εδώ να πανηγυρίζουν και να κλαίνε, ενώ εγώ παίρνω το μετάλλιό μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το λέω και τρέμω. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΡ: Αντωνη πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Τιμή, χαρά συναισθήματα τρομερά για εσάς που είστε Ολυμπιονίκες...

«Κλαίμε ανατριχιάζουμε, χαμογελάμε. Πραγματικά τι να πω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μας, που δεν είναι μόνο η εξ αίματος, στους προπονητές μας, που αφήνουν τις οικογένειές τους για να είναι δίπλα μας»

ΕΡ: Πως είδες την κούρσα. Ξεκινήσατε πολύ εντυπωσιακά και στο τέλος δικαιωθήκατε...

«Ακολουθήσαμε το πλάνο. Για μένα ήταν μία τέλεια κούρσα. Ακολουθήσαμε το πλάνο, τα δώσαμε όλα. Έως τα 1000μ. ανταποδίδαμε σε οποιαδήποτε κίνηση προσπαθούσαν να κάνουν οι αντίπαλοί μας. Μπορεί να μας θεωρούσαν αουτσάιντερ, αλλά είχαμε πίστη στον εαυτό μας, πίστη ο ένας στον άλλον».

ΕΡ: Είναι κάτι που μας είχατε πει και στον προκριματικό γύρο

«Ναι σας είχαμε πει! Είχαμε πει να περιμένατε πολλά. Δεν ξέρω αν το περιμένατε, αλλά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Επίσης θα ήθελα να πω άλλο ένα ευχαριστώ στην Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς μας βοηθάει πάρα πολύ και να μας υποστήριζει. Φυσικά και η ομοσπονδία μας στηρίζει πολύ».

ΕΡ: Τέλος σου αρέσει όταν ακούς την λέξη Ολυμπιονίκης δίπλα στο όνομά σου;

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Πιστεύω σε μερικές ημέρες θα καταλάβω τι έχει γίνει, το μόνο που θέλω τώρα είναι να ζήσω την στιγμή» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider