Τα ελληνικά νησιά που έγιναν διάσημα από ταινίες του Χόλιγουντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ελληνικά νησιά που έγιναν διάσημα από ταινίες του Χόλιγουντ
Μπορεί τα ελληνικά νησιά να βιώνουν τον υπερτουρισμό, ο οποίος δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, ωστόσο πίσω στον χρόνο δεν ήταν έτσι τα πράγματα, όταν παρέμεναν αυθεντικά και προσβάσιμα.

Μπορεί τα ελληνικά νησιά να βιώνουν τον υπερτουρισμό, ο οποίος δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, ωστόσο πίσω στον χρόνο δεν ήταν έτσι τα πράγματα, καθώς παρέμεναν αυθεντικά και προσβάσιμα. Εκείνες τις εποχές, το να γυρίζεται ξένη ταινία στα ελληνικά νησιά, ήταν επιτυχία.

Ακολουθούν ορισμένες πολύ γνωστές, που έκαναν μάλιστα και επιτυχία αναδεικνύοντας ορισμένα ελληνικά νησιά, με τον καλύτερο τρόπο.

Boy On A Dolphin (Το παιδί και το δελφίνι)

Εμβληματική ταινία από το μακρινό 1975, με πρωταγωνιστές την Σοφία Λόρεν, τον Άλαν Λαντ και τον Κλίφτον Γουέμπ. Η δραματική και ρομαντική ταινία, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν, ήταν και η πρώτη αμερικανική παραγωγή που γυρίστηκε σε ελληνικό νησί, αυτό της Ύδρας, αν και πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα και στην Αθήνα.

Η υπόθεση ακολουθεί την Φαίδρα, μια καταδύτρια από την Ύδρα που αναζητά σφουγγάρια στις θάλασσες. Η καθημερινότητά της θα αλλάξει όταν βρίσκει στον βυθό ένα αρχαίο άγαλμα που αναπαριστά ένα παιδί πάνω σε δελφίνι. Αυτή της η ανακάλυψη, όμως, την βάζει σε περιπέτειες.

Να σημειωθεί πως η ταινία ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ, αλλά στην ιστορία έμεινε η Σοφία Λόρεν που τραγούδησε το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;», του Τάκη Μωράκη.

The Guns of Navarone (Τα κανόνια του Ναβαρόνε)

Λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1961, γυρίστηκε στη Ρόδο η πολεμική ταινία «The Guns of Navarone», με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Νίβεν, Άντονι Κουίν και Γκρέγκορι Πεκ, ενώ συμμετείχε και η Ειρήνη Παππά. Η ταινία εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία της Ειδικής Εναέριας Υπηρεσίας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Η υπόθεση ακολουθεί τους ναζί της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει περίπου 2.000 Βρετανούς στρατιώτες σε ένα νησί του Αιγαίου. Παράλληλα, έχουν τοποθετήσει δύο κανόνια στην κορυφή ενός βράχου, με σκοπό να αποτρέψουν οποιαδήποτε ναυτική απειλή. Μια επίλεκτη ομάδα κομάντος, θα επιχειρήσει να τα καταστρέψει.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Άντονι Κουίν εντυπωσιάστηκε από την παραλία, που παλιά λεγόταν Βάγιες, γι’ αυτό και πλέον έχει την ονομασία «η παραλία του Άντονι Κουίν», η οποία έχει εκπληκτικά νερά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider