Ιαπωνία: Σεισμός 6,8 Ρίχτερ μετά την προειδοποίηση για «μεγασεισμό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Σεισμός 6,8 Ρίχτερ μετά την προειδοποίηση για «μεγασεισμό»
Τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα μικρής έκτασης στις υποδομές της περιφέρεια Μιγιαζάκι. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην βόρεια Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η εξέλιξη έρχεται σε λιγότερο από μια ημέρα από την ανακοίνωση, με την οποία Ιάπωνες σεισμολόγοι καλούσαν τη χώρα να ετοιμαστεί για «μεγασεισμό».

Ήταν η πρώτη φορά που εκδίδεται μια τέτοια προειδοποίηση, αφότου τέθηκε σε λειτουργία ένα νέο σύστημα συναγερμού μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το 2011, ο οποίος προκάλεσε φονικό τσουνάμι και την καταστροφή ενός πυρηνικού σταθμού στην Φουκουσίμα.

Την κρισιμότητα της κατάστασης υπογράμμισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην κεντρική Ασία.

«Ως πρωθυπουργός έχω την κορυφαία ευθύνη για τη διαχείριση κρίσεων και αποφάσισα να παραμείνω στην Ιαπωνία για τουλάχιστον μία εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κισίντα.

Από τη δόνηση των 6,8 Ρίχτερ τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα μικρής έκτασης στις υποδομές της περιφέρεια Μιγιαζάκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Περισσότεροι από 100 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο

Πολωνία: Αγοράζει από τις ΗΠΑ εκατοντάδες πυραύλους αέρος-αέρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider