Ολυμπιάδα χωρίς αυτοκίνητα υπόσχεται η δήμαρχος του Λος Άντζελες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιάδα χωρίς αυτοκίνητα υπόσχεται η δήμαρχος του Λος Άντζελες
Η Κάρεν Μπας τονίζει ότι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του 2028, θα δώσει έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Λος Άντζελες, μια πόλη διάσημη για την αυτοκινητοβιομηχανία της και διαβόητη για την κυκλοφορία της, θα δώσει έμφαση στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς όταν θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028, δήλωσε σήμερα (10/8) η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας.

«Οι Αγώνες χωρίς αυτοκίνητο σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε σε όλους τους χώρους», είπε η Μπας σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.
«Για να το κάνουμε αυτό, χτίσαμε τις μεταφορές και το σύστημά μας», πρόσθεσε.

Η Μπας είπε ότι η πόλη θα χρησιμοποιήσει 3.000 λεωφορεία , δανεισμένα από όλη τη χώρα που για να διευκολύνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα 900 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη βελτίωση των συστημάτων τρένων και λεωφορείων της πόλης εν όψει των Αγώνων.

Ενώ η φράση «no car Games» (Αγώνες χωρίς αυτοκίνητο) είναι βέβαιο ότι θα ενοχλήσει τους κατοίκους του Λος Άντζελες, δεν θα υπάρχει απαγόρευση οδήγησης προς χώρους όπως το Dodger Stadium και το Rose Bowl, που διαθέτουν χώρους στάθμευσης.
Αντίθετα, η ιδέα είναι να ενθαρρύνουν τη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Εργαζόμαστε ήδη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας επεκτείνοντας το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών μας, προκειμένου να έχουμε παιχνίδια χωρίς αυτοκίνητο», είπε η Μπας.
«Και αυτό είναι ένα κατόρθωμα στο Λος Άντζελες, γιατί πάντα ήμασταν ερωτευμένοι με τα αυτοκίνητά μας. Αλλά ήδη εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο πράσινο Λος Άντζελες.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider