Ναυάγιο στη Σικελία: Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International μεταξύ των αγνοουμένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναυάγιο στη Σικελία: Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International μεταξύ των αγνοουμένων
Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, είναι μεταξύ των ατόμων που αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός γιοτ που μετέφερε τον βρετανό επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, όπως αναφέρει o Guardian. 

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, είναι μεταξύ των ατόμων που αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός γιοτ που μετέφερε τον βρετανό επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, όπως αναφέρει o Guardian.

Ο Μπλούμερ και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην βρετανική εταιρεία Clifford Chance, ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός αξιωματούχος, Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Σικελία. Ο Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, αγνοούνταν επίσης από αργά τη Δευτέρα.

Το Bayesian μήκους 56 μέτρων μετέφερε 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Αμερικανών και Καναδών. Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα βρετανικό κοριτσάκι ενός έτους. Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε επίσης ότι η σορός του μάγειρα του πλοίου ανασύρθηκε.

Ομάδες διασωστών ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις έρευνες για έξι αγνοουμένους. Εξειδικευμένοι δύτες έφθασαν χθες, Δευτέρα, στο βυθισμένο πλοίο σε βάθος περίπου 50 μέτρων, όμως η πρόσβαση σ' αυτό εμποδίζεται από διάφορα αντικείμενα, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική.

Δεκαπέντε άτομα διέφυγαν πριν το πλοίο βυθιστεί, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, η Άντζελα Μπακάρις, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους. Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε επίσης ότι ανασύρθηκε η σορός του μάγειρα του πλοίου. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμα, πολίτη της Αντίγκουα.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και αγκυροβόλησε λίγο έξω από την ακτή κοντά στο λιμάνι Πορτιτσέλου όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση η ιταλική ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι είχαν βρετανική, αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

«Επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Αναμενόταν κακοκαιρία, όχι όμως σε αυτό το μέγεθος», δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματικός του λιμενικού.

Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπειτα από εβδομάδες ζέστης.

Ο καπετάνιος ενός σκάφους που έπλεε κοντά στο Bayesian είπε στο Reuters ότι όταν η καταιγίδα έπληξε την περιοχή, εκείνος άναψε τη μηχανή για να μπορέσει να κρατήσει υπό έλεγχο το πλοίο και να αποφύγει μια σύγκρουση με το ιστιοφόρο.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερό το σκάφος και αφότου τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε πως το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί», περιέγραψε ο Κάρστεν Μπόρνερ σε δημοσιογράφους.

Το άλλο σκάφος «διαλύθηκε πάνω στο νερό και κατόπιν βυθίστηκε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος είπε ότι το πλήρωμά του βρήκε στη συνέχεια ορισμένους από τους επιζώντες σε μια σωσίβια λέμβο, μεταξύ αυτών τρεις που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και «ένα μικρό μωρό και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη» και τους μετέφερε στο πλοίο του προτού τους παραλάβει το λιμενικό σώμα.

Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Εξειδικευμένοι δύτες έφθασαν χθες, Δευτέρα, στο βυθισμένο πλοίο σε βάθος περίπου 50 μέτρων, όμως η πρόσβαση σ' αυτό εμποδίζεται από διάφορα αντικείμενα, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ναυαγίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να αυξήσει σε 28% τον εταιρικό φόρο στις ΗΠΑ

Βρετανία: Υψηλόβαθμος διπλωμάτης παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την πώληση όπλων στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider