Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν
Το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ένα από τα μέλη του πραγματοποίησε θανατηφόρα επίθεση στη Γερμανία ως «εκδίκηση» για τους μουσουλμάνους «στην Παλαιστίνη και παντού».

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8). Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, οι αρχές συνέλαβαν 15χρονο με την κατηγορία ότι γνώριζε εκ των προτέρων για μοιραία επίθεση.

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq. Ο άνδρας, που καταζητείται ακόμη στη Γερμανία, έδρασε «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης και οπουδήποτε αλλού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την επίθεση, είχε ανακοινώσει ότι πίσω από την επίθεση δεν διακρίνει «κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία».

Ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης και έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση κατά ανθρώπων, αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί «περισσότερα από ένα μαχαίρια», τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.

Ερωτώμενος εάν θα συνιστούσε στους πολίτες του Ζόλινγκεν να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο δεν είναι βέβαιο ότι έχει συλληφθεί ο δράστης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ Μάρκους Ρερλ τόνισε ότι «θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν θα πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά μέσα μεταφοράς».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τη σύλληψη ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης.

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Σύμφωνα την γερμανική Διπλωματική Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια για τις διπλωματικές αποστολές στην χώρα δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider