Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν «σε σάβανα» αν το Ισραήλ διατηρήσει τη στρατιωτική πίεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν «σε σάβανα» αν το Ισραήλ διατηρήσει τη στρατιωτική πίεση
Χαμάς / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους κρατούμενους μέσω στρατιωτικής πίεσης, αντί να κλείσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους σε σάβανα. Οι οικογένειές τους πρέπει να επιλέξουν αν τους θέλουν νεκρούς ή ζωντανούς»

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ομάδα εξέδωσε νέες οδηγίες προς τους φρουρούς για το πώς να χειρίζονται τους ομήρους εάν οι ισραηλινές δυνάμεις πλησιάσουν τις τοποθεσίες τους στη Γάζα.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Ράφα, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους. Ο Ουμπάιντα δήλωσε ότι η ομάδα του θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τους θανάτους.

Είπε ότι οι νέες οδηγίες, τις οποίες δεν περιέγραψε λεπτομερώς, δόθηκαν στους φρουρούς των ομήρων μετά από μια επιχείρηση διάσωσης από το Ισραήλ τον Ιούνιο. Τότε, οι ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους σε μια θανατηφόρα επιδρομή κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν.

«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους κρατούμενους μέσω στρατιωτικής πίεσης, αντί να κλείσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους σε σάβανα. Οι οικογένειές τους πρέπει να επιλέξουν αν τους θέλουν νεκρούς ή ζωντανούς», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλγαρία: Στρατιωτική δύναμη αναχωρεί για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο

Πυροσβεστική: 27 φωτιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την Ελλάδα

Μεσανατολικό: Ένας Παλαιστίνιος πέθανε υπό κράτηση στη Δυτική Όχθη

gazzetta
gazzetta reader insider insider