Σταϊκούρας: Σημαντικό να αποκτήσει η Δυτική Θεσσαλονίκη έναν αξιόπιστο προαστιακό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Σημαντικό να αποκτήσει η Δυτική Θεσσαλονίκη έναν αξιόπιστο προαστιακό
Το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που πρόσφατα θέσαμε, αναφέρει ο υπ. Υποδομών.

Η πρόοδος υλοποίησης του Προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, χθες, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα, ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Σταμάτης Αγγελόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Παναγιώτης Μπαλωμένος, καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, όπως είχαμε δεσμευτεί πρόσφατα στον Αντιπεριφερειάρχη και στον Σεβασμιώτατο, να κάνουμε μια εκτεταμένη συζήτηση και διευρυμένη σύσκεψη, παρουσία του Πρύτανη και δημάρχων της περιοχής, ώστε να συζητήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, του προαστιακού.

Το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που πρόσφατα θέσαμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις προτάσεις τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης για επέκταση του προαστιακού και για καλύτερη σύνδεση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Προτάσεις, τις οποίες θα αξιολογήσουμε και θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο του ρεαλισμού να αντιμετωπίσουμε. Διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να τρέξει γρήγορα και άμεσα ο διαγωνισμός ύψους 53,4 εκατομμυρίων ευρώ και να αποκτήσει η Δυτική Θεσσαλονίκη έναν αξιόπιστο προαστιακό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider