Μάνη-Παπαδημητρίου: Το ΥΠΑΝ θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους και τις δεξιότητές τους υιοθετώντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάνη-Παπαδημητρίου: Το ΥΠΑΝ θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους και τις δεξιότητές τους υιοθετώντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
Στις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας αναφέρθηκε η υφυπ. Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Στις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας αναφέρθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, σε ειδική εκδήλωση στο περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κ. Μάνη μίλησε για τα ενεργά προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων όπως η δράση «Ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Οικονομίας», πρόγραμμα που, όπως σημείωσε, αγκαλιάστηκε από τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό είναι μεγάλες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα σε θέματα διαχείρισης έργων, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μια ακόμη δράση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ), που θα αφορά 4.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα κατάρτισης για χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων (κλαρκ) έως 2.500 kgr, που θεσμοθετήθηκε με απόφαση που υπογράφηκε, πρόσφατα, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, και εναρμονίζοντας το εθνικό πλαίσιο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα, η υφυπουργός τόνισε τη σημασία της διαπίστευσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στα αγροτικά προϊόντα της Πιερίας, όπως τα κεράσια, τα σταφύλια, και τα ακτινίδια καθώς και στα μύδια Πιερίας που, όπως τόνισε, έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως για την εξαιρετική τους ποιότητα και είναι περιζήτητα στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Κλείνοντας, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους και τις δεξιότητές τους, υιοθετώντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία.

«Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΥΔΕ-ΒΕΚ και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξαιρετική δουλειά τους. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider