Ρωσία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία της Wildberries στη Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία της Wildberries στη Μόσχα
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Wildberries στη Μόσχα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι επτά τραυματίστηκαν –εκ των οποίων δύο αστυνομικοί– σε ανταλλαγή πυρών στην έδρα της ρωσικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των δυνάμεων της τάξης που πήγαν στο σημείο για να βάλουν τέλος σε παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή. Άλλοι δύο άνθρωποι «υπέκυψαν στα τραύματά τους» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η συμπλοκή φαίνεται ότι ήταν η κλιμάκωση της διαφωνίας του ζεύγους των ιδρυτών της εταιρείας, με αντικείμενο το μέλλον της. Σημειώνεται περίπου δύο μήνες αφού η Wildberries συγχωνεύτηκε με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, μια συμφωνία που σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγινε υπό την επίβλεψη του Κρεμλίνου.

Η ιδρύτρια και κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας Τατιάνα Μπακαλτσούκ και ο εν διαστάσει σύζυγός της Βλαντισλάβ, που κατέχει μόνο ένα μικρό μερίδιο, αλληλοκατηγορούνται για το επεισόδιο. Η Τατιάνα λέει ότι ο Βλαντισλάβ και μια ομάδα ενόπλων επιχείρησαν να μπουν δια της βίας στα γραφεία, ενώ εκείνος υποστηρίζει ότι πήγε απλώς για να συζητήσουν και ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον του ίδιου και των συνοδών του.

Ο ένας από τους νεκρούς ήταν φύλακας ασφαλείας στα γραφεία της Wildberries.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Καταδικάζει τις επιθέσεις με εκρήξεις βομβητών και καλεί σε αυτοσυγκράτηση

ΗΠΑ: Ο ύποπτος για την απόπειρα εναντίον του Τραμπ είχε «παραληρηματικές ιδέες» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider