Ισραήλ: Σε «νέα φάση» ο πόλεμος – «Εκτρέπουμε δυνάμεις στο βόρειο μέτωπο με τον Λίβανο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Σε «νέα φάση» ο πόλεμος – «Εκτρέπουμε δυνάμεις στο βόρειο μέτωπο με τον Λίβανο»
Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, αναφερόμενος στο μέτωπο με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας κήρυξε την έναρξη «νέας φάσης» του πολέμου, καθώς ο στρατός στρέφει την προσοχή του στο βόρειο μέτωπο με τον Λίβανο.

«Δεν ξεχάσαμε τους ομήρους (σ.σ. που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας) και δεν ξεχάσαμε τις αποστολές μας στα νότια», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. «Μας υποχρεώνει το καθήκον και διεξάγουμε αυτά τα έργα ταυτόχρονα» στον βορρά και στον νότο, πρόσθεσε. «Το καθήκον μας είναι σαφές: να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι του βορρά θα επιστρέψουν στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς», κατέληξε.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να προσαρμοστούμε», σημείωσε ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ. «Θα χρειαστούμε συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο πόλεμος απαιτεί μεγάλο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ στο βορρά είναι «σαφείς και απλοί: να επιστρέψουν οι κάτοικοι των πόλεων στο βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια».

«Δεν έχουμε ξεχάσει τους ομήρους και δεν έχουμε ξεχάσει τα καθήκοντά μας στο νότο. Αυτό είναι το καθήκον μας και το εκτελούμε ταυτόχρονα», προσθέτει ο Γκαλάντ.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider