ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου
Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 20 Νοεμβρίου 2024 αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 20 Νοεμβρίου 2024 αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών, αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2024 και τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019».

«Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δισ. ευρώ από την πρώην Εργατική Εστία» τονίζει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και καταλήγει:

«Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπό πλήρη έλεγχο οι φωτιές σε Χαλκιδική και Κιλκίς

ΟΑΣΘ: Αύξηση άνω του 73% στις επικυρώσεις εισιτηρίων όπου εφαρμόζεται το μέτρο της μπροστινής πόρτας

Εφιαλτικές προβλέψεις για τον δυνάμει οικονομικά ενεργό πληθυσμό της Ελλάδας – «Βουτιά» στο δείκτη παραγωγικότητας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider