Τελ Αβίβ: Στόχος μας τα προπύργια της Χεζμπολάχ - Ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελ Αβίβ: Στόχος μας τα προπύργια της Χεζμπολάχ - Ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ
Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα στη Μέτουλα - Η επιχείρηση «Βέλη του Βορρά» θα συνεχιστεί σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης και παράλληλα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλα πεδία.

Τελευταία ενημέρωση 11:50

Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.

«Αυτές οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτς και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε τα λιβανέζικα χωριά (που βρίσκονται) δίπλα στα ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις έτοιμες για επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ήδη από το πρωί διεξάγονται σφοδρές μάχες του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης σήμερα το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ αφού στη διάρκεια της νύκτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά τη ρίψη βλημάτων προερχομένων από τον Λίβανο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Στο Τελ Αβίβ μια δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι άκουσε εκρήξεις από κοντινή περιοχή, οι οποίες μπορεί να οφείλονταν στην αναχαίτιση βλημάτων από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα. Παράλληλα αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλέστηκε το Reuters, δήλωσε ότι έκρηξη ακούστηκε στο Τελ Αβίβ και ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μέτουλα, με πυρά πυροβολικού, αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Ισραήλ πως άρχισε χερσαία επιδρομή στο Λίβανο.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις με πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικούς στόχους. «Σύμφωνα με την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, πριν από λίγες ώρες, οι IDF άρχισαν περιορισμένες, εντοπισμένες και στοχευμένες χερσαίες επιδρομές με βάση ακριβείς πληροφορίες εναντίον τρομοκρατικών στόχων και υποδομών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Οι στόχοι αυτοί βρίσκονται σε χωριά κοντά στα σύνορα και αποτελούν άμεση απειλή για τις ισραηλινές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ» τονίζεται σε ανακοίνωση του Τελ Αβίβ.

Οι IDF επιχειρούν σύμφωνα με ένα μεθοδικό σχέδιο που καθορίστηκε από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση, για το οποίο οι στρατιώτες των IDF εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες. Η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό των IDF υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις με πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις αυτές εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση του πολιτικού κλιμακίου. Η επιχείρηση «Βέλη του Βορρά» θα συνεχιστεί σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης και παράλληλα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλα πεδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουλάχιστον 130 νεκροί από τον κυκλώνα Ελίν στις ΗΠΑ: «Πυρά» Τραμπ σε Μπάιντεν - Χάρις

Παραλύουν οι ΗΠΑ: Ιστορική απεργία από 45.000 λιμενεργάτες - Η πρώτη από το 1977

Βέλγιο: Απεργία στα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider