Αντιμέτωπος με «μία από τις πιο επικίνδυνες φάσεις της ιστορίας του» ο Λίβανος - Έκκληση στον ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπος με «μία από τις πιο επικίνδυνες φάσεις της ιστορίας του» ο Λίβανος - Έκκληση στον ΟΗΕ
Ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
«Περίπου ένα εκατομμύριο του πληθυσμού μας εκτοπίστηκε λόγω του καταστροφικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου», τόνισε ο Μικάτι.

Ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με «μια από τις πιο επικίνδυνες φάσεις της ιστορίας του», εκτίμησε σήμερα ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος μαζί με τον ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 426 εκατ. δολαρίων για την παροχή έκτακτης βοήθειας στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν εκτοπιστεί λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

«Περίπου ένα εκατομμύριο του πληθυσμού μας εκτοπίστηκε λόγω του καταστροφικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου», τόνισε ο Μικάτι, προσθέτοντας ότι «απευθύνουμε έκτακτη έκκληση για τη συγκέντρωση περισσότερης βοήθειας για τους εκτοπισμένους». Ο Μικάτι συναντήθηκε σήμερα με τον συντονιστή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στον Λίβανο, τον Ίμραν Ρίζα, και μαζί ζήτησαν να συγκεντρωθούν 426 εκατ. δολάρια για την παροχή βοήθειας στους αμάχους.

«Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι και ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για τον Λίβανο Ίμραν Ρίζα απηύθυναν έκτακτη έκκληση 426 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κινητοποιηθούν επειγόντως πόροι για τους αμάχους που έχουν επηρεαστεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο», ανέφερε ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Σειρήνες στο Ισραήλ για βλήματα από τον Λίβανο - Αναφορές για εκρήξεις

Παράλληλα, σειρήνες ήχησαν το πρωί της Τρίτης (1/10) στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο».

Από το Τελ Αβίβ δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι άκουσε εκρήξεις από κοντινή περιοχή, οι οποίες μπορεί να οφείλονταν στην αναχαίτιση βλημάτων από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, γνωστή και ως Iron Dome.

Επιπλέον, αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι «έκρηξη ακούστηκε στο Τελ Αβίβ και ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή».

Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης σήμερα το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών το La Niña: Πιο ψυχρός χειμώνας στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για Αθήνα

ADNOC: Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΑΕ εξαγοράζει τη γερμανική Covestro έναντι 16,4 δισ. δολ.

ελίν: Αύξηση 15% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider