ADNOC: Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΑΕ εξαγοράζει τη γερμανική Covestro έναντι 16,4 δισ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADNOC: Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΑΕ εξαγοράζει τη γερμανική Covestro έναντι 16,4 δισ. δολ.
Σε συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας χημικών Covestro έναντι 16,4 δισ. δολαρίων προχώρησε η κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Oil Co. 

Σε συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας χημικών Covestro έναντι 16,4 δισ. δολαρίων προχώρησε η κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Oil Co.

Η συμφωνία αποτιμά τη γερμανική εταιρεία στα 62 ευρώ ανά μετοχή, μία τιμή premium περίπου 11% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας, καθώς και ένα premium 54% έναντι της τιμής κλεισίματος στις 19 Ιουνίου 2023, την τελευταία πλήρη ημέρα διαπραγμάτευσης πριν γίνει γνωστή η αρχική προσέγγιση της Adnoc.

Ως μέρος της συμφωνίας, η ADNOC υπέγραψε επίσης επενδυτική συμφωνία στην οποία δεσμεύτηκε να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση αγοράζοντας νέες μετοχές της Covestro, αξίας 1,17 δισ. ευρώ από αύξηση κεφαλαίου, όπως αναφέρει το CNBC.

Η μετοχή της Covestro ενισχύεται στο γερμανικό χρηματιστήριο άνω του 3,5%.

Η συμφωνία αποτιμά την αξία της εταιρείας στα 16,4 δισ. δολάρια όπως επισημαίνει η ADNOC σε ξεχωριστή δήλωση. Πρόσθεσε ότι η συναλλαγή είναι το κλειδί για τη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας ώστε να γίνει ένας top 5 παίκτης στoν κλάδο των χημικών.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης και βιομηχανικός πρωτοπόρος στα χημικά, η Covestro φέρνει απαράμιλλη τεχνογνωσία σε εξειδικευμένα χημικά και υλικά υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Sultan Ahmed al-Jaber, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της ADNOC.

Οι αναλυτές της Jefferies ανέφεραν σε σημείωμα της Τρίτης ότι αναμένουν περιορισμένο αντιμονοπωλιακό και ρυθμιστικό κίνδυνο από τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CVS Health: Άνοδος της μετοχής μετά τις επαφές με hedge fund - Πιθανή η διάσπαση

Η τουρκική FZM αποκτά το 50% της PLANET Turkey

Προτάσεις της EY για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider