CVS Health: Άνοδος της μετοχής μετά τις επαφές με hedge fund - Πιθανή η διάσπαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVS Health: Άνοδος της μετοχής μετά τις επαφές με hedge fund - Πιθανή η διάσπαση
Τις επιλογές της ως εταιρεία εξετάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης CVS Health Corp, μεταξύ των οποίων και είναι και η περίπτωση της πιθανής διάλυσης. 

Τις επιλογές της ως εταιρεία εξετάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης CVS Health Corp, μεταξύ των οποίων και είναι και η περίπτωση της πιθανής διάσπασης των τμημάτων λιανικής και ασφαλειών.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκεται σε επαφή με τραπεζίτες για να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της, ωστόσο δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση και αυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις για την εταιρεία, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Journal ανέφερε ότι η Glenview Capital Management, ένα hedge fund και μεγάλος επενδυτής στην αλυσίδα, σχεδίαζε να συναντήσει στελέχη της CVS για να συζητήσουν τρόπους αναζωογόνησης των οικονομικών της εταιρείας.

«Η ομάδα διαχείρισης και το διοικητικό συμβούλιο της CVS Health διερευνούν συνεχώς τρόπους για να δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εφημερίδα ανέφερε την είδηση ​​καθώς η CVS προσπαθεί να επανεξετάσει τα φυσικά της φαρμακεία, μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού και των καταστημάτων της και κάνοντας στροφή περισσότερο προς τις υπηρεσίες υγείας, καθώς η κερδοφορία των φαρμακείων μειώνεται.

Οι μετοχές της CVS σημείωσαν άνοδο 2,9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street τη Δευτέρα, αφού σημείωσαν άνοδο 2,4% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Από το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης της Δευτέρας, η μετοχή έχει υποχωρήσει 9,8% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Interlife ΑΑΕΓΑ: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 9μήνου

Nova: Δωρεάν επικοινωνία για πυρόπληκτους συνδρομητές κινητής στην Κορινθία

Digital X 2024: Εικόνες από το μέλλον στην «καρδιά» της Γερμανίας – Τι είδαμε στην έκθεση της Telekom στην Κολωνία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider