Η Χαμάς ορκίζεται να διεξάγει «μακρά μάχη φθοράς» κατά του Ισραήλ - Σε «πολύ δύσκολη» κατάσταση οι όμηροι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Χαμάς ορκίζεται να διεξάγει «μακρά μάχη φθοράς» κατά του Ισραήλ - Σε «πολύ δύσκολη» κατάσταση οι όμηροι
Χαμάς / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θέλει να διεξάγει μια «μακρά μάχη φθοράς» κατά του Ισραήλ, έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεσή του την 7η Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους.

Η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να διεξάγει μια «μακρά μάχη φθοράς» κατά του Ισραήλ, έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεσή του την 7η Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους.

«Η επιλογή μας είναι να συνεχίσουμε την αναμέτρηση με μια μακρά, επώδυνη και δαπανηρή μάχη φθοράς για τον εχθρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπέιντα, σε βίντεο που προβλήθηκε από το Al Jazeera, το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

Παράλληλα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε «πολύ δύσκολη» κατάσταση, έναν χρόνο μετά την απαγωγή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

«Λέμε (στους Ισραηλινούς) ότι θα μπορούσατε να είχατε πάρει πίσω όλους τους ομήρους σας ζωντανούς πριν από έναν χρόνο, η κατάσταση των εναπομεινάντων ομήρων, η ψυχολογική τους κατάσταση και η υγεία τους, έχει γίνει πολύ δύσκολη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Αμπού Ομπέιντα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό κίνημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Το Κρεμλίνο δεν βλέπει «καμία βάση» για μια ειρηνευτική συμφωνία με προσωρινή διαίρεση

Βρετανία: Αποσύρει τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της πρεσβείας της από το Ισραήλ

Λίβανος: Νέα «στοχευμένα πλήγματα» από το Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider