Δήμος Ξυλόκαστρου: «Ευχαριστώ» στον Δήμο Αράχωβας για τη συμβολή του στις πρόσφατες πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμος Ξυλόκαστρου: «Ευχαριστώ» στον Δήμο Αράχωβας για τη συμβολή του στις πρόσφατες πυρκαγιές
Το μεγάλο Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβα-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά θέλησαν να πουν κάτοικοι του Ξυλοκάστρου, με αφορμή την βοήθεια τους παρείχε στην πρόσφατη καταστροφική Πυρκαγιά. των κατοίκων του Ξυλοκάστρου στον Δήμο Αράχωβας

Το μεγάλο Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβα-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά θέλησαν να πουν κάτοικοι του Ξυλοκάστρου, με αφορμή την βοήθεια τους παρείχε στην πρόσφατη καταστροφική Πυρκαγιά. των κατοίκων του Ξυλοκάστρου στον Δήμο Αράχωβας.

Το μήνυμα στα social media θα σας συγκινήσει πραγματικά:

Τα πιο αυθεντικά πράγματα ή λόγια, προέρχονται από απλούς ανθρώπους που δεν περιμένουν κάτι ως ανταπόδοση.

Και τέτοια ήταν τα ευχαριστήριο που ανάρτησε ένας κάτοικος του Πύργου Κορινθίας ο κ Διαμαντόπουλος, ο οποίος μέσα στην λαίλαπα της φωτιάς που έκαιγε τον τόπο του, είδε 4 ξένους με 2 εξοπλισμένα με δεξαμενές αγροτικά, να σβήνουν φωτιές δίπλα στο σπίτι της αδελφής του!

Μετά έμαθε ότι ήταν ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβα Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς με τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Ζάκκα και δυο συμπατριώτες εθελοντές ( κκ Κοντόπουλος και Δεσφηνιωτης ) που έκαναν ολόκληρη αποστολή για να βοηθήσουν τους γείτονες της άλλης πλευράς του Κορινθιακού!

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω έναν Κύριο που ήρθε στο χωριό μας για βοήθεια και μέσα σε όλα έσβηνε και την φωτιά κοντά στο σπίτι της αδερφής μου. Όταν τον είδα τον πλησίασα και του μίλησα γιατι δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι ο πρώην βουλευτής και νυν δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Ιωάννης Σταθας. Ο ίδιος μαζί με 3 άτομα που τον ακολουθούσαν,με 2 αγροτικά,με βυτίο,με μάνικες,με παλιά ρούχα και μπότες πήγαινε όπου υπήρχε ανάγκη. Κύριε Σταθα να είστε πάντα καλά. Και εσείς και όλοι όσοι βοήθησαν να σωθεί το χωριό μας και οι περιουσίες μας»

Θέλω εδώ να κάνω δύο προσθήκες:

Πέραν του πυροσβεστικού εξοπλισμού (φορτηγάκια, αντλίες κλπ) στο πλαίσιο και με τον συντονισμό του Δήμου ΔΑΑ λειτουργούν 2 εθελοντικές Ομάδες Πυρόσβεσης- σε Δίστομο και Αράχωβα!

Οι κάτοικοι της σημερινής περιοχής του Ξυλόκαστρου και οι κάτοικοι των σημερινών περιοχών της Παραλίας Διστόμου και της Αντίκυρας από την αρχαιότητα είχαν εμπορικές σχέσεις και τα λιμάνια τους επικοινωνούσαν για σημαντικό τοπικό και διαμετακομιστικό εμπόριο. Μάλιστα σε Ξυλοκαστριώτες καπεταναίους ψαράδες αποδίδεται η ονομασία «Άσπρα Σπίτια» σε μια ακρινή «γειτονιά» της Αντίκυρας, από τα μάρμαρα ναού που άσπριζαν από μακρυά!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider