«Καμπανάκι» από Πεκίνο: Ασυμβίβαστος με τη διατήρηση της ειρήνης ο αυτονομισμός της Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Πεκίνο: Ασυμβίβαστος με τη διατήρηση της ειρήνης ο αυτονομισμός της Ταϊβάν
«Η Κίνα ήταν ανέκαθεν δεσμευμένη στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και το ζήτημα της Ταϊβάν είναι εσωτερική υπόθεση που δεν επιδέχεται ξένη ανάμιξη».

Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα, πρώτη ημέρα των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται γύρω από την Ταϊβάν, το νησί που διεκδικεί, ότι η διεκδίκηση πολιτικής ανεξαρτησίας από την Ταϊβάν είναι «ασυμβίβαστη» με τη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης.

«Ο ταϊβανέζικος αυτονομισμός και η ειρήνη στο στενό της Ταϊβάν (σ.σ.: που χωρίζει το νησί από την ηπειρωτική Κίνα) είναι δύο απολύτως ασυμβίβαστα πράγματα», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Κίνα ήταν ανέκαθεν δεσμευμένη στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και το ζήτημα της Ταϊβάν είναι εσωτερική υπόθεση που δεν επιδέχεται ξένη ανάμιξη», πρόσθεσε η Μάο.

Η κινεζική άσκηση «Joint Sword-2024B» θα διεξαχθεί στο Στενό της Ταϊβάν και σε περιοχές στα βόρεια, νότια και ανατολικά της νήσου. «Είναι μια νόμιμη και απαραίτητη επιχείρηση για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ενότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας στρατιωτικής διοίκησης που μεταδόθηκε τόσο στην κινεζική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν

Παράλληλα, αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή την κινεζική στρατιωτική άσκηση, συμπληρώνοντας ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αποφύγει περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας

Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman Sachs

Αγορά εμπορικών ακινήτων: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία που ξεκίνησε το 2019

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider