Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman Sachs
Ανέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2024 και το 2025 η Goldman Sachs

Σε ανοδική αναθεώρηση για την ανάπτυξης της Κίνας το 2024 και το 2025 προχώρησε η Goldman Sachs, αφού το Πεκίνο παρουσίασε μια σειρά δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας. Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα παρουσιάσει άνοδο κατά 4,9% φέτος, από 4,7% όπως ανέφερε στην προηγουμένη πρόβλεψη, ενώ αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για το 2025 στο 4,7% από 4,3%.

«Ο τελευταίος γύρος παροχής κινήτρων για την Κίνα δείχνει ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν κάνει μια στροφή στη διαχείριση της πολιτικής τους και έστρεψαν την προσοχή τους στην οικονομία», έγραψαν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι οι προκλήσεις για την Κίνας παραμένουν και διατήρησαν αμετάβλητες τις προβλέψεις τους για το 2026 και μετά.

«Οι τρισδιάστατες προκλήσεις - η επιδείνωση των δημογραφικών στοιχείων, η πολυετής τάση απομόχλευσης του χρέους και οι κίνδυνοι που διατρέχει η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα είναι απίθανο να αντιστραφούν από τον τελευταίο γύρο χαλάρωσης πολιτικής», έσπευσαν να συμπληρώσουν οι αναλυτές σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επί τα βελτίω αναθεώρηση έρχεται καθώς οικονομολόγοι και επενδυτές αξιολογούν από τις αποφάσεις του Πεκίνου να τονώσει την οικονομία που αντιμετωπίζει αδύναμο επενδυτικό κλίμα και επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις. Η Κίνα θα διαθέσει σχεδόν 300 δισ. ευρώ σε ομόλογα στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών, τόνισε το Σάββατο ο αρμόδιος ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Τράπεζα: Τα 26 φτωχότερα κράτη του κόσμου δέχονται ολοένα και λιγότερη διεθνή υποστήριξη

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ έχουν προβλήματα και καλούνται να βρουν λύσεις

Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Γαλλίας η Fitch

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider