Σειρήνες προειδοποίησης στο κεντρικό Ισραήλ - Η Χεζμπολάχ έπληξε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σειρήνες προειδοποίησης στο κεντρικό Ισραήλ - Η Χεζμπολάχ έπληξε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα
Λίβανος / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Η Χεζμπολάχ έπληξε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα και έβαλε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη μεθόριο.

Τελευταία ενημέρωση 12:56

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πολλά βλήματα που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση που έγινε χθες Κυριακή στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ.

«Οι σειρήνες ακούστηκαν πριν λίγο στις περιοχές Σαρόν, Μενασέ και Ουάντι Αρά και ένας αριθμός βλημάτων εντοπίστηκε να περνά στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο. Η πολεμική αεροπορία κατάφερε να αναχαιτίσει όλα τα βλήματα», διευκρίνισε ο στρατός.

Στο μεταξύ το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, μία ημέρα έπειτα από μια άλλη επίθεση εναντίον άλλης στρατιωτικής βάσης στην ίδια περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες. «Παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Εξάλλου το σιιτικό κίνημα επεσήμανε ότι έβαλε εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που είχαν προχωρήσει στο χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν «όλμους του πυροβολικού εναντίον συγκεντρωμένων στρατιωτών του εχθρού» σε αυτό το χωριό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χεζμπολάχ: Βομβάρδισε ισραηλινές δυνάμεις που προσπάθησαν να διεισδύσουν στον Λίβανο

Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψει επιστροφή της Χεζμπολάχ σε παραμεθόριες περιοχές στον Λίβανο ακόμη και μετά την αποχώρηση του IDF

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider